Kočár z Vídně

2.11.2016 / Další / Martina Klausová

Restaurace Kočár z Vídně sídlí v malebném zákoutí pod Karlovým mostem. Na tak turisticky exponovanou lokalitu je tu až překvapivý klid - a čekají tu ještě překvapivější gastronomické zážitky.

V podnicích sídlících na těch nejturističtějších adresách bývá často předraženo a úroveň jídla i služeb ne vždy valná.
Restaurace, která se názvem inspirovala u novely Jana Procházky Kočár do Vídně, slibuje autentickou rakouskou kuchyni a nabízí nečekaně příjemné zážitky. 
Od kultivovaného interiéru v duchu 19. století se secesními květovanými tapetami a jednoduše prostřenými stoly (tedy žádnými "vtipnými" švejkovskými obrázky císaře pána) přes menu o několika málo položkách po vstřícnou a bezchybnou obsluhu. 
Za hlavní chod si tu přitom účtují v průměru 200 Kč. Nejlevnější jsou vegetariánská jídla (125 Kč), nejdražší je klasika v podobě vídeňského telecího řízku (280 Kč) nebo jehněčích kotletek na grilu (290 Kč). K pití zde nabízejí škálu rakouských vín, kvasnicové pivo nebo radler.
Nemohli jsme vynechat oblíbenou pochoutku Františka Josefa I., vídeňský řízek (280 Kč). Klasický, telecí, na tenko rozklepaný a přes celý talíř. K tomu výtečný bramborový salát bez majonézy, zato se šalotkou a sladkokyselou zálivkou. Tak nám zachutnal, že jsme si objednali nášup - a dostali jej jako pozornost podniku. 
Candát na rožni s bylinkovým máslem a bramborem (235 Kč) měl perfektní křupavou krustičku a jemné pevné maso, vegetariánské flíčky se zelím a kyselou okurkou (125 Kč) pak představovaly průměr, na můj vkus poněkud mastnější.
Z dezertů jsme vybrali císařský trhanec (85 Kč), pochoutku jako od babičky. Na sacher (80 Kč) zajdu někdy příště.

Kočár z Vídně lze zařadit mezi podniky, které chtějí v centru města nejen vydělávat, ale též poskytovat - i česky mluvícím hostům - perfektní služby za rozumné ceny. Doporučuji zajít sem při romantické procházce Malou Stranou - a dopřát si nejen pravý Wiener Schnitzel.

Kočár z Vídně, Saská 3, Praha 1

Kočár z Vídně Kočár z Vídně