Tip na nedělní oběd: Kuřecí Garam Masála

Garam Masála je snad nejznámější, až kultovní, indická směs koření. Budeme-li pátrat po její historii, měli bychom se vydat na sever Indie. V hindštině Garam Masála totiž znamená "horká směs". Pokud se však těšíte, nebo naopak děsíte, že vám v ústech vypukne bengálský oheň, můžeme vás ujistit, že pojmenování horká, nepochází od pálivosti, ale pro schopnost této směsi zrychlit metabolismus a tělo tak zahřát. Proto je na severu Indie tak oblíbená. Složení Garam Masály není pevně dáno a dá se říct, že co indický kuchař, to originální směs koření, kterou si každý míchá od základu sám. Protože připravit skvělou Garam Masálu, to je otázka prestiže. Jestliže ale nechcete s indickými kuchařskými mistry soupeřit, můžete použít již namíchanou vyváženou směs koření a jednoduchý recept na kuřecí Garam Masálu, ke které budete potřebovat jen kuřecí maso, cibuli, rajčata a koření Garam Masála.

Celý recept na nedělní oběd najdete na www.kralovstvichuti.cz

Podcast