Tip na nedělní oběd: Mexické Chilli con Carne

Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až na počátek 17. století, kdy se prý španělské jeptišce zjevil na tento pokrm recept a protože se jednalo o velmi jednoduché a levné jídlo, našlo si rychle své místo jak mezi chudými, tak i na vězeňských a vojenských jídelníčcích. Chilli con Carne španělsky znamená chilli s masem a původně se skutečně jednalo jen o směs mletého hovězího nebo vepřového masa s chilli papričkami. Další ingredience si do jídla začali přidávat až evropští přistěhovalci, kteří těžko snášeli původní pekelnou verzi. Kromě masové varianty si můžeme připravit i vegetariánskou, které se říká Chilli sin Carne neboli chilli bez masa. Ať už dáte přednost variantě s masem či bez, rozhodně nezapomeňte na závěr přidat pár kostiček hořké čokolády, které dodají vašemu nedělnímu obědu dokonalou chuť.

Celý recept na nedělní oběd najdete na www.kralovstvichuti.cz

Podcast