Andrew Lloyd Webber nahrává nové album

Symfonické suity ze skladatelových slavných muzikálů vydá společnost Decca.

Andrew Lloyd Webber, jeden ze světově nejproslulejších muzikálových skladatelů, shromáždil jedenaosmdesátičlenný orchestr, aby nahrál symfonické suity ze svých populárních děl Evita, Fantom opery a Sunset Boulevard. Informoval o tom dnes BBC Music Magazine na svých webových stránkách.

Nahrávání proběhne za dodržení přísných hygienických podmínek v divadle v Drury Lane v londýnském West Endu. Toto divadlo Andrew Lloyd Webber od roku 2000 vlastní a jedná se o jednu z největších a nejikoničtějších londýnských scén. V uplynulých letech bylo divadlo za desítky milionů liber významně zrekonstruováno a nyní propůjčí svou akustiku nové nahrávce hudby svého majitele.

Do čela orchestru se postaví dirigent Simon Lee a tři nově zinstrumentované symfonické suity budou sestávat z melodií z Llyod Webberových nejúspěšnějích muzikálů, které se ve West Endu hrají už desítky let: Fantom opery letos slaví své 35. výročí, Evita dokonce 43 let od premiéry. Koronavirová krize nicméně tvrdě udeřila i na tyto špičkové divadelní produkce: před časem proběhla britskými médii informace, že orchestr Fantoma opery byl z provozních důvodů zredukován na polovinu své předchozí velikosti. Hudebníci, kteří doufali, že se po skončení vládních opatření vrátí opět na své pracovní pozice, tedy zjistili, že jejich místa již neexistují.

Andrew Llyod Webber však vnímá nahrávání tohoto svého nového alba jako počátek jistého "svítání na lepší časy" pro živou hudbu a divadlo. "Více než rok už musíme žít bez radosti z živé hudby. Přivést teď jedenaosmdesátičlenný orchestr na největší jeviště v Londýně na mě působí jako zásadní krok kupředu. Jelikož bojujeme za to, abychom vrátili život do divadel a práci hudebníkům, věřím, že toto album by mohlo mít i symbolický význam. Je nádherné a dojemné vidět vynikající muzikanty opět tam, kam patří," uvedl skladatel.

Nová nahrávka vyjde u společnosti Decca letos 18. června a již teď ji lze i předobjednat.

Foto: Profimedia

Podcast