Fascinating Rhythm George Gerhwina

Producentem filmového muzikálu s Gershwinovou hudbou bude Martin Scorsese.

Téměř čtyřicet let usiluje osmasedmdesátiletý americký oscarový režisér Martin Scorsese o vytvoření filmu o významném americkém hudebním skladateli židovského původu Georgi Gershwinovi. Životopisný snímek měl být jeho dalším dílem po Zuřícím býkovi (1980), projekt však zkomplikoval Scorsesův osobní konflikt se scenáristou Paulem Schraderem. Scorsese se pokusil film natočit v letech 1993 (Gershwina měl tehdy hrát Richard Dreyfus) a 2010 (kdy na hlavní roli kývl herec Zachary Quinto), ale nápad neuspěl u filmových studií.

Nyní bude Martin Scorsese producentem filmového muzikálu s Gershwinovými melodiemi. Na snímku budou dále spolupracovat Scorseseho producent filmů Zuřící býk či Mafiáni Irwin Winkler a irský režisér, tvůrce několika hudebních filmů, John Carney.

Chystaný film s názvem Fascinating Rhythm (Fascinující rytmus), pojmenovaný po jedné z Gershwinových známých melodií, tedy nemá být životopisným snímkem. Jedná se o hudební drama o mladé ženě v New Yorku a životem a hudbou George Gershwina bude pouze volně pouze inspirováno a doprovozeno Gershwinovou hudbou, k čemuž také dali správci pozůstalosti slavného skladatele svolení.

Zdroj: ČTK
Foto: Profimedia

Podcast