Mezinárodní akordeonové dny v Praze letos již poosmé

Zahajovací koncert se uskuteční ve čtvrtek 27. října od 19 hodin v sále Uměleckoprůmyslového musea.

Soutěžní hudební festival „Mezinárodní akordeonové dny v Prazeproběhne letos již poosmé od 27. do 30. října v sálech centra hlavního města. Spolupořadateli jsou Pražská konzervatoř, Společnost českých akordeonistů a koncertní agentura Club Tours.

Zahajovací koncert se uskuteční ve čtvrtek 27. října od 19 hodin v sále Uměleckoprůmyslového musea s účastí komorních ansámblů.

V pátek 28. 10. po prvním dnu soutěže juniorů se bude konat v 19 hodin GALA koncert s uvedením světové premiéry Koncertu pro akordeon, smyčce a bicí nástroje českého skladatele Jiří Temla a také české premiéry italského autora Roberta Molinelli „Il bosco della Musica“ v provedení akordeonistů Ladislava Horáka, italského sólisty Mirco Patarini a komorního souboru Arti Allegre s uměleckým vedoucím Ondřejem Lébrem.

V sobotu 29. 10. se uskuteční soutěžní vystoupení seniorů, souborů a orchestrů, které bude v 19 h. zakončeno Koncertem laureátů. Festival i soutěž s více než 100 hráči z 10 zemí proběhne v Koncertním sále Pražské konzervatoře (Dvořákovo nábř. 2).

Festival se koná za podpory Státního fondu kultury, Městské části Prahy 1 a 8, Nadace Život umělce a Partnerství OSA.

Více na www.accordion.cz

Foto: Profimedia

Podcast