Národní divadlo Brno povede i nadále MgA. Martin Glaser

Rada města Brna ocenila dosavadní působení MgA. Martina Glasera, ředitele NdB, v jeho funkci a rozhodla se potvrdit jeho působení ve vedení divadla v dalším funkčním období.

Na začátku ledna tohoto roku projednala kulturní komise RMB materiál shrnující funkční období ředitele Národního divadla Brno Martina Glasera a předložila ho RMB s jednoznačným závěrem a doporučením: ponechat MgA. Martina Glasera ve funkci ředitele na další období.

Komise zdůraznila, že stávající ředitel NdB vzorně plní vize, s nimiž do funkce nastoupil, a zvládá v obtížných dobách (minulých i současných) pandemie i energetické krize nejen umělecké, ale i krizové a hospodářské řízení této příspěvkové organizace. Současně požívá důvěry umělecké obce, ale i diváků a odborné veřejnosti. Pod jeho vedením umělecky rostou všechny soubory NdB, a divadlo se tak vrátilo mezi uměleckou elitu ČR. Rada své rozhodnutí zveřejnila 18. 1. 2023.

„Posledních pět let bylo pro Národní divadlo Brno náročných. Byla dokončena rekonstrukce Janáčkova divadla, následně byl provoz téměř zastaven pandemií nemoci covid-19. Martin Glaser na tyto mimořádné situace reagoval pružně, inovátorsky a povedlo se mu veškeré komplikace ustát. Všechny divadelní soubory se rozvíjí, divadlo pořádá úspěšné festivaly, představení se mnohdy konají na netradičních místech. Z těchto důvodů jsme se rozhodli potvrdit pana Glasera ve funkci ředitele Národního divadla Brno i pro další funkční období,“ shrnula primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Vážím si důvěry Rady města Brna a možnosti pracovat pro Národní divadlo Brno v dalším funkčním období. Věřím, že společně se skvělým týmem ve vedení a zapálenými kolegy ve všech úsecích a uměleckých souborech, se nám podaří pokračovat v progresivním rozvoji NdB,“ okomentoval své znovu zvolení ředitel NdB Martin Glaser.

Foto: archiv Národního divadla Brno

Podcast