Otec a syn Rattlovi odehrají zítra v Berlíně první společný koncert

Simon Rattle bude hrát na klavír a Sacha Rattle na klarinet zítra od 19.30 v berlínské koncertní síni Pierre Boulez Saal.

První společné veřejné vystoupení čeká zítra dirigenta Simona Rattla se synem Sachou Rattlem. Ten hraje na klarinet a už roku 2009 debutoval jako sólista s Berlínskou filharmonií. Kromě hraní s orchestrem se hojně věnuje komorní hudbě: je spoluzakladatelem dechového ansámblu Berlin Counterpoint, pravidelně také vystupuje v duu s klavíristkou a svou životní partnerkou jménem Zeynep Özsuca.

Komorní hudba zazní i na zítřejším koncertě v Pierre Boulez Saal, moderní berlínské koncertní síni poblíž Berlínské státní opery. Spolu se Sachou Rattlem vystoupí houslista Guy Braunstein a violoncellista Zvi Plesser. Zahrají Serenádu od rakouského skladatele Hanse Gála pro své tři nástroje. V ikonické skladbě Oliviera Messiaena Kvartet pro konec času se k nim pak Simon Rattle připojí jako klavírista. Na závěr Braunstein a Plesser provedou ještě Duo pro housle a violoncello Zoltána Kodályho.

"Velice se na tento koncert těším! Je to pro mě speciální okamžik, jelikož to bude můj první koncert s tátou u piana," napsal Sascha Rattle na sociální sítě. Více o koncertě zde.

Foto: Sacha Rattle (@Kaupo Kikkas) a Simon Rattle (@Profimedia)

Podcast