Tři jízdenky do Dobrodružství

Po dlouhých dvaceti letech se čeští čtenáři opět dočkají nového vydání slavné knihy Tři jízdenky do Dobrodružství světoznámého přírodovědce a spisovatele Geralda Durrella. Milá, laskavá a zároveň jiskřivě zábavná knížka plná vtipných historek o zvířatech, za nimiž se autor tentokrát vypravil až do exotické Guyany, vychází 20. listopadu.

Titul s půvabnou obálkou známé ilustrátorky Kateřiny Bažantové vychází ve spolupráci se Zoologickou zahradou hl. m. Prahy a 10 korun z každého prodaného výtisku podpoří ochranářské projekty, na nichž se pražská zoo podílí.

Čtivá a přitažlivá Durrellova knížka, sepsaná s láskou ke všemu živému, slavila úspěch už v roce 1954, kdy se poprvé objevila na knižních pultech. „Z každé stránky je znát, že Durrell přírodu se všemi jejími podivuhodnými bytostmi miluje a je jejich zkoumání naprosto oddán. Jsme přesvědčeni, že jeho milá, legrační a zároveň vlídná a laskavá knížka vychází v ten nejlepší čas. A že po ní v předvánoční nabídce sáhnou všichni milovníci zvířat, exotických krajin, nestárnoucích příběhů a hlavně dobrého, naději přinášejícího čtení,“ shodují se Jan Pergler a Jan Dražan z Nakladatelství ZEĎ.

A prozrazují, že v nejbližší době chystají vydat ještě další Durrellovy knihy. Reedice se tak dočká titul Růženka je z příbuzenstva vyprávějící o mladém nevýbojném úředníčkovi, který zdědí cvičenou slonici. V edičním plánu je rovněž Přetížená archa, vůbec první Durrellova kniha zachycující dobrodružství sběratelské expedice do západoafrického Kamerunu. Také těmto knihám vytvoří obálky Kateřina Bažantová, ilustrátorka proslulá svými nezaměnitelnými kresbami zvířat.

Spolu se Třemi jízdenkami do Dobrodružství napsal Gerald Durrell téměř třicet knih, na nichž vyrostlo už několik generací malých i velkých čtenářů. Ty si autor získal zejména zaníceným popisem divoké přírody a humorným líčením nástrah, která na zoology při jejich cestách čekají. Setkání se zvířaty i domorodci totiž přináší nejedno překvapení. A buďte si jistí, že ani v amazonské Guyaně s deštným pralesem, řekami a savanami tomu nebylo jinak…

1_Tři jízdenky do dobrodružství_Gerald Durell_foto Nakladataleství ZEĎ_repro zdarma.jpg

foto: nakladatelství ZEĎ

Podcast