Úspěch českých mezzosopranistek na další prestižní mezinárodní soutěži

Bella Adamova a Jolanta Slavíková ve finále prestižní pěvecké v nizozemském ‘s-Hertogenbosch.

Mezzosopranistka Bella Adamova je ve finále 55. ročníku mezinárodní pěvecké soutěže v oborech opera a oratorium v nizozemském ‘s-Hertogenbosch. Jedná se o prestižní klání s dlouholetým renomé. Mezi vítěze předchozích ročníků patří Pretty Yende a Thomas Hampson.

Do soutěže, které předsedá sopranistka Linda Finnie a členkou poroty je např. i Vesselina Kassarova, se na základě video nahrávek letos přihlásilo 420 zájemců všech hlasových oborů, do prvního kola porota přizvala šedesát z nich. Do semifinále se probojovalo šestnáct pěvců a do úplného finále osm. Česká republika je zastoupena hned dvakrát. Vedle Belly Adamove byla úspěšná i mezzosopranistka Jolana Slavíková.

Attachment-263731-678277416.237485).jpg

Bella Adamova získala v průběhu semifinále cenu odborné juniorské poroty. Zazpívala árii z Bizetovy Carmen “ Pres des remparts de Seville“, píseň Urlicht ze sbírky Chlapcův kouzelný roh Gustava Mahlera, árii “What would Missus Herring say?“ Benjamina Brittena a povinnou soudobou píseň, jež každoročně vzniká na zakázku soutěže.
Finále se uskuteční v sobotu 2. července od 19h v Concertgebouw Eindhoven za doprovodu orchestru South Netherlands Philharmonic pod taktovkou Hartmuta Haenchena. Bella Adamova se představí v Mahlerově písni Urlicht a v árii Pie Jesu z Requiem Maurice Gustave Duruflého.

Bellu Adamovou jsme představili i na Classic Praha. Více zde.

Přenos bude možné sledovat živě ZDE:

Na webu soutěže je možné shlédnout i předchozí kola.

Foto: Agentura Makropulos

Podcast