Vilém Veverka NO LIMITS

Hobojista Vilém Veverka na koncertě "Bez limitů" zahraje s Pavlem Šporclem, Patricií Janečkovou a pokřtí album „NEXT HORIZON“ na 2LP.

Jméno Viléma Veverky je dobře známo všem, kdo propadli okouzlujícímu tónu hoboje. Jeho cesta k mistrovské virtuositě vedla přes vavříny z mezinárodních soutěží, zkušenost z Berlínské filharmonie, působení v komorních souborech Ensemble Berlin Prag či PhiHarmonia Octet a nastudování širokého repertoáru od baroka po bezpočet soudobých děl, která v nejednom případě premiéroval. Jeho repertoárový záběr je ovšem mnohem širší a Vilém Veverka má ambici hoboj představit i ve zcela jiném kontextu, než jsme zvyklí. Po několika "klasických" vrcholech si splnil jeden ze svých dalších snů vydáním crossoverového alba NEXT HORIZON, které ve čtvrtek 23. září 2021 v Pražské křižovatce v kostele sv. Anny představí na mimořádném koncertě s hudební formací ULTIMATE W BAND nazvaném NO LIMITS. Exkluzivními hosty Viléma Veverky jsou houslový virtuos Pavel Šporcl a sopranistka Patricia Janečková.

„Koncert v Pražské křižovatce je speciální z mnoha důvodů. Je to průnik do možností hudby bez žánrových ohraničení. Johann Sebastian Bach v kontextu hudby Michala Pavlíčka či Chicka Corey. Zahraji s Pavlem Šporclem, se kterým spolupracuji již řadu let a těším se na neobvyklé vystoupení se sopranistkou Patrícií Janečkovou. Koncepce koncertu vychází z alba Next Horizon, které v Pražské křižovatce před kamerami České televize pokřtíme na dvoj vinylové desce,“ uvedl Vilém Veverka.

cover_album_Veverka.jpg

Foto: Ivy-E-Morwen

Podcast