Změna koncertu klavíristy Igora Levita 7.11.2020

Náhradní termín s náhradním programem se uskuteční 5. června 2021

Vzhledem k současnému omezení cestování, nemůže do Prahy přijet klavírista Igor Levit, který měl vystoupit v rámci cyklu FOK Světová klavírní tvorba ve Dvořákově síni Rudolfina 7. listopadu 2020. V návaznosti na nařízení Vlády ČR se ovšem koncert nemůže uskutečnit v daném termínu ani s náhradním programem. Náhradní termín koncertu FOK stanovil na 5. června 2021, ovšem s ohledem na to, Igor Levit má v tomto termínu jiné pracovní závazky, FOK jedná o dalším termínu jeho vystoupení v Praze pro příští sezóny. 


Pro náhradní červnový termín cyklu Světová klavírní tvorba FOK oslovil umělkyně, které rušení koncertů postihlo letos na jaře, a v sále Rudolfina tak vystoupí s programem sestaveným z děl Wolfganga Amadea Mozarta duo Maria João PIRES & Lilit GRIGORYAN.

Legendární klavíristka Maria João Pires už příliš nekoncertuje, přece jen má za sebou šedesát let na cestách za dychtivými posluchači. Spíše se věnuje svým charitativním programům na podporu dětí a mladých umělců. Do Prahy se ale zlákat nechala, neboť Praha je Mozartova. Stejně jako tato drobná Portugalka. Vždyť například za nahrávku kompletních Mozartových klavírních sonát získala v roce 1990 cenu Grand Prix du Disque. Do Rudolfina přijíždí s pozoruhodným programem a nepřijíždí sama. K provedení Mozartových čtyřručních sonát přizvala svou svěřenkyni, vynikající arménskou klavíristku Lilit Grigoryan, přičemž obě se představí i v sonátách sólových.

Foto: Rudolfinum.cz

Podcast