Krtek a muzika, Hudební imaginárium. Co připravil FOK pro své nejmladší posluchače na sezónu 2022/23 ?

Klasika všemi smysly. To je myšlenka, kterou naplňují edukativní programy FOK posluchače od předškolního věku po studenty.

Hned na 1. září roku 2022 připravil Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK setkání s legendárním Krtečkem Zdeňka Milera a hudbou. Odpoledne bude ve Smetanově síni Obecního domu připravena projekce s živou hudbou, která zpříjemní nejmladším dětem vstup do nového školního roku.

O první školním víkendu 3. a 4. září se pak v kostele sv. Šimona a Judy uskuteční pod názvem Hudební imaginárium inspirativní výlet do poetického světa výtvarného umění a hudební imaginace v sérii tvořivých workshopů.

Nejmladší posluchače FOK čeká v nové sezóně i obvyklá čtveřice koncertů v cyklu Orchestr na dotek, v čase vánočním pak mimořádné setkání s Kouzelnou Rybovkou Matěje Formana a v čase velikonočním zase s Janovými pašijemi Johanna Sebastiana Bacha.

Více o programech pro děti i studenty v nové sezóně prozradí produkční edukativních programů Eva Kolková. Pozve na příklad na Amálčiny dílničky pro kluky a holčičky, či procházky Prahou za Mozartem a Beethovenem.

Více v rozhovoru s Martinou Klausovou v premiéře v neděli 8.5. v 16:30. Reprízu si můžete poslechnout v pondělí 9.5. v 11:30.

FOK: Profimedia

Podcast