Akordeonista Ladislav Horák převezme ocenění Merit Award

Prestižní cenu Světové akordeonové asociace získal Ladislav Horák v březnu tohoto roku a převezme ji 28. října v rámci finálového koncertu Devátého ročníku festivalu Mezinárodní akordeonové dny.

DSC_2142.jpg
  • Ladislav Horák (©archiv Ladislava Horáka)

Český akordeonista Ladislav Horák získal prestižní cenu Merit Award Světové akordeonové asociace Confédération Internationale des Accordéonistes. Komise ocenila jeho vynikající přínos mezinárodnímu akordeonovému hnutí. Světová akordeonová asociace je členem Mezinárodní hudební rady a UNESCO.

O ocenění se rozhodovalo na 149. zimním kongresu ve dnech 3. až 5. března 2023 v maďarském Paksu, kterého se zúčastnili delegáti ze sedmnácti zemí. Ladislav Horák je prvním českým akordeonistou, kterému byla tato cena udělena. Předána bude presidentem světové akordeonové asociace Italem Mirco Patarinim na Závěrečném koncertu festivalu Mezinárodní akordeonové dny v sobotu 28. října 2023 ve 20 hodin v Koncertním sále Pražské konzervatoře v Praze 1, Dvořákovo nábřeží 2.

Devátého ročníku festivalu Mezinárodní akordeonové dny, jehož je Ladislav Horák uměleckým ředitelem, se letos účastní více než 300 hráčů z dvanácti zemí a proběhne od 26. do 29. října 2023. V sobotu 28. října večer se uskuteční finálový koncert přehlídky, během něhož dojde též k vyhlášení vítězů a vystoupení laureátů. Festivalovou tečkou bude nedělní vystoupení českých a německých talentovaných akordeonistů v Kulturním centru Velký mlýn v Praze 8.

Foto: Ladislav Horák (©archiv Ladislava Horáka)

Podcast