Film o Marii Callas s Angelinou Jolie se začíná natáčet. Do kin by měl přijít příští rok

Nový životopisný snímek Maria čilského režiséra Pabla Larraína se bude tento podzim točit v Budapešti. Hlavní roli legendární operní pěvkyně v něm ztvární slavná herečka Angelina Jolie.

O připravovaném filmu o řecké sopranistce Marii Callas se už nějakou dobu ví. Nyní však konečně nadešel čas pro první klapku. Na podzim letošního roku - konkrétně od října do prosince - se biografický snímek, pojmenovaný lakonicky Maria, bude natáčet v maďarské Budapešti. Premiéra je pak naplánovaná na příští rok 2024.

Hlavní role řecké sopranistky, která patřila k nejslavnějším osobnostem opery 20. století, se zhostí herečka Angelina Jolie. "Zodpovědnost vůči Mariinu životu a odkazu beru velice vážně. Udělám vše pro to, abych tuto výzvu zdolala," uvedla herečka loni pro Hollywood Reporter. Zatím je pouze předmětem spekulací, zda Angelina Jolie ve filmu také sama zazpívá (jako například Meryl Streep ve filmu Božská Florence, kde však šlo o výkony záměrně směšné), nebo zda budou raději použity autentické nahrávky Marii Callas či některé žijící pěvkyně.

Film režíruje Pablo Larraín - rodák z Chile, který už má s životopisnými dramaty o slavných ženách své zkušenosti. Předloni uvedl do kin snímek Spencer o princezně Dianě, v roce 2016 pak film Jackie o někdejší první dámě USA Jacqueline Kennedyové, která shodou okolností právě Marii Callas "přebrala" jejího osudového muže - řeckého miliardáře Aristotela Onassise.

Nový snímek se bude zaměřovat především na poslední období zpěvaččina života - 70. léta, jež prožila v Paříži, kam se uchýlila po nevydařeném vztahu s Onassisem a po ukončení pěvecké kariéry, ke kterému ji přiměly hlasové problémy. Ve francouzské metropoli také Maria Callas nakonec roku 1977 zemřela ve věku pouhých 53 let.

Een_portret_van_de_zangeres,_Bestanddeelnr_926-8776_(cropped).jpg
  • Maria Callas v roce 1973 (©Bert Verhoeff)

Úvodní foto: Angelina Jolie (©Gade Skidmore)

Podcast