Deutsche Grammophon vydá soundtrack k filmu Maestro o Leonardu Bernsteinovi

Soundtrack vyjde 17. listopadu, dirigent Yannick Nézet-Séguin na nahrávce řídí Londýnské symfoniky.

Premiéra nového filmu Maestro o americkém skladateli a dirigentovi Leonardu Bernsteinovi už se blíží. Začátkem září zaznamenal úspěch na Benátském filmovém festivalu, v amerických kinech se bude promítat od 22. listopadu, v britských od 24. listopadu a ve zbytku světa od prvního týdne v prosinci. Na platformě Netflix se pak objeví krátce před Vánocemi - 20. prosince.

17. listopadu však vyjde soundtrack, který vydá prestižní německé vydavatelství klasické hudby Deutsche Grammophon. Za výběrem hudby pro film stojí jeho režisér a zároveň představitel hlavní role Bradley Cooper, nahrál ji světoznámý dirigent Yannick Nézet-Séguin spolu s Londýnským symfonickým orchestrem.

Kromě Bernsteinovy vlastní hudby (například úryvků z muzikálů West Side Story, On the Town, operety Candide nebo dvou z jeho symfonií) najdeme na albu také díla klasiků: Beethovena, Schumanna a anglického skladatele Williama Waltona. Sólistky Rosa Feola a Isabel Leonard se také představí v Symfonii č.2 "Vzkříšení" skladatele Gustava Mahlera.

Nový snímek se bude z velké části zaměřovat na Bernsteinův osobní život: herečka Carey Mulligan se představí jako Bernsteinova manželka Felicia Montealegre. K filmu se několikrát vyjadřovali i Bernsteinovi potomci: mimo jiné se zastávali tvůrců během medializované aféry, kdy organizace Stop Antisemitism kritizovala skutečnost, že součástí masky Bradleyho Coopera je také umělý nos.

Foto: Bradley Cooper jako Leonard Bernstein ( ©Jason MacDonald)

Podcast