Projekt Callas 100 je zrušen ! Pražský koncert ke 100. výročí narození Marie Callas se nekoná

Projekt Callas 100 měl být poctou ke 100. výročí narození Marie Callas, již lze označit za snad vůbec nejvýznamnější operní divu 20. století. Bohužel dnes pořadatel oznámil zrušení části turné.

Pořadatelé projektu Callas 100 dnes oznámili, že koncert v Praze (ale i New Yorku a ve Vídni) je zrušen, respektive posunut na rok 2024.

Oficiální vyjádření pořadatele

Slavnostní koncert ke 100. výročí narození operní divy Marie Callas, který se měl uskutečnit 1. listopadu 2023 ve Smetanově síni Obecního domu, se pro tento termín ruší a odkládá na podzim roku 2024.

„Fortune Music and Shows s lítostí oznamuje, že plánovaný koncert a projekt Callas 100, který se měl v České republice konat 1. listopadu 2023 ve Smetanově síni, se pro tento termín ruší a musí být bohužel odložen na příští rok. Tragická válečná situace na Blízkém východě bohužel donutila významného sponzora z Izraele od našeho projektu odstoupit. V rámci solidarity s nimi a se všemi oběťmi tohoto konfliktu odkládáme projekt na podzim 2024. Termín oznámíme v nejbližších dnech,” vysvětluje vzniklou situaci hlavní produkční projektu, Davide Cicchetti.

Vzhledem k nastalé situaci a komplikaci pro produkční tým se pro letošní rok ruší také koncerty v New Yorku a ve Vídni. Produkce nicméně věří, že v dalším roce, a dle situace, bude možné koncerty přece jen uskutečnit. Více informací k novým termínům a případnému obsazení koncertu sdělí pořadatel v průběhu následujících týdnů.

Divákům, kteří si již vstupenky zakoupili, budou vráceny peníze. V tomto případě je potřeba obrátit se přímo na GoOut, konkrétně na email prodej@goout.cz.

Všem návštěvníkům se zároveň omlouváme za komplikace v posledních dnech před koncertem. Věříme, že v příštím roce bude možné koncert uskutečnit a situace bude nakloněna tomu, aby se ty nejslavnější árie Marie Callas znovu objevily na koncertních pódiích.

Foto: Maria Callas (©Getty Images)

Podcast