Kateřina Kněžíková pokřtila svou Phidylé

Kmotrou nahrávky Kateřiny Kněžíkové se stala Marie Rottrová.

Marie Rottrová se po dlouhé době objevila ve společnosti a to při krásné příležitosti, kdy slavnostně pokřtila debutové album naší jedné z nejvytíženějších operních pěvkyň Kateřiny Kněžíkové s názvem Phidylé. "Jsme ze stejného kraje, chodily jsme s paní Rottrovou na stejné gymnázium a miluji její Skořápky ořechů,“ říká Kateřina Kněžíková a dodává “moc jsem si přála, aby CD pokřtila právě paní Rottrová.” Marie Rottrová potvrdila, že operu miluje a pozvání Kateřiny velmi ráda přijala.

Sopranistka Kateřina Kněžíková se v uplynulých dnech vrátila po tříměsíčním pobytu z operního festivalu v Glyndebourne, kde s velkým úspěchem a pochvalnými kritikami ztvárnila Káťu Kabanovou ve stejnojmenné opeře Leoše Janáčka.

Kateřina Kněžíková sestavila repertoár svého prvního supraphonského alba z písní Bohuslava Martinů, Henriho Duparca, Maurice Ravela a Karola Szymanowského, které nahrála s Janáčkovou filharmonií Ostrava pod vedením Roberta Jindry. Objevem pro mnohé budou písně Henriho Duparca. Prostou a zbožnou venkovanku Phidylé, hrdinku jedné z nich, si Kněžíková vybrala pro název celého alba. Spojení s přírodou a s vlastní intuicí vyzařuje ze všech písní.

KK1.jpg

Foto: Archív umělkyně (Martin Kubica)

Podcast