Petr Altrichter zastoupí Alenu Hron na koncertech s Garrickem Ohlssonem

Z důvodu zdravotní indispozice dirigentky Aleny Hron ji na koncertech ve Smetanově síni Obecního domu 18. a 19. října zastoupí Petr Altrichter.

Symfonický orchestr hl. města Prahy FOK vystoupí už zítra a pozítří - ve středu 18.10. a čtvrtek 19.10. - ve Smetanově síni Obecního domu společně s legendárním americkým klavíristou Garrickem Ohlssonem. Na programu zůstává Koncert pro klavír a orchestr č. 5 Es dur „Císařský“ od Ludwiga van Beethovena a Symfonie č. 5 e moll skladatele Petra Iljiče Čajkovského, ke změně ovšem dojde už podruhé u dirigentského pultu.

Původně byl jako dirigent obou koncertů zamýšlen arménský dirigent Sergey Smbatyan, následně bylo oznámeno, že bude místo něj dirigovat Alena Hron - loňská debutantka Pražského jara. Nakonec však ani ona ze zdravotních důvodů vystoupit nemůže.

Oba večery tedy oddiriguje zkušený Petr Altrichter, dlouholetý blízký spolupracovník FOKu, jenž byl také jeho šéfdirigentem na počátku 90. let minulého století. Kromě toho byl například asistentem Václava Neumanna v České filharmonii, na přelomu tisíciletí šéfdirigentem Královské filharmonie v Liverpoolu po Liboru Peškovi a posléze šéfdirigentem Filharmonie Brno. Koncert FOKu s Garrickem Ohlssohnem už v Praze dirigoval na podzim roku 2017.

Foto: Petr Altrichter (©Petr Kadlec)

Podcast