Chystá se nová seriálová adaptace Amadea. Roli Mozarta ztvární herec Will Sharpe

Novou televizní adaptaci slavné hry Petera Shaffera připravuje společnost Sky.

Divadelní hra Amadeus dramatika Petera Schaffera, která prostřednictvím postav klasicistních skladatelů Wolfganga Amadea Mozarta a Antonia Salieriho pojednává o střetu geniality se závistivou průměrností, patří dnes již ke klasickým dílům. Premiéru měla v roce 1979 a ještě více ji pak proslavila osmi Oscary oceněná filmová adaptace režiséra Miloše Formana z roku 1984. V letošním roce si připomínáme už 40. výročí uvedení tohoto strhujícího filmu.

Britská mediální společnost Sky Group nyní připravuje novou adaptaci Schafferovy hry, tentokrát jako televizní seriál. Informovaly o tom weby Classic FM, Violin Channel a další. Diváci by měli v pěti dílech seriálu sledovat příjezd mladého skladatele do rušné Vídně druhé poloviny 18. století, jeho setkání s budoucí manželkou Constanze Weber i s Antoniem Salierim a vzájemné konflikty těchto postav.

Mozart_Portrait_Croce.jpg
  • Mozart kolem roku 1781 (©Johann Nepomuk della Croce)

Role Mozarta se ujme sedmatřicetiletý britský herec Will Sharpe, který vyrůstal v Tokiu a má japonské předky z matčiny strany. Proslavila ho především role v seriálu Bílý lotos, kde shodou okolností hraje také F. Murray Abraham - představitel Salieriho ve Formanově filmu.

Více z obsazení seriálu zatím nebylo zveřejněno. Tvůrci zamýšlejí jména představitelů jednotlivých rolí postupně odhalovat v průběhu letošního roku.

sharpe will.jpg
  • Will Sharpe (©Suki Dhanda/The Observer)

Úvodní foto: Will Sharpe (©Fabio Lovino)

Podcast